Medical taping

15-01-2019


Medical taping, ook wel bekend als kinesiotaping, is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. 

Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden va een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfe afvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang. Medical taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het medical taping concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Wat kan medical taping voor u doen?

  1. -Slappe spieren op spanning brengen

  2. -Gespannen spieren rust geven

  3. -Spieren beschermen tegen overbelasting

  4. -Gewrichten beschermen

  5. -Pijn dempen

  6. -Ontstekingen verminderen

  7. -Lichaamshouding corrigeren

  8. -Lymfe oedeem verminderen

  9. -Hooikoortsklachten verminderen/opheffen

  10. -Menstruatieklachten verminderen

Duur behandeling:

Medical taping gebeurt doorgaans in combinatie met een massage of andere behandeling. Wilt u uitsluitend gebruik maken van medical taping zonder aanvullende behandeling dan wordt hier ongeveer 15-20 minuten voor uitgetrokken. U betaalt hier dan €10,- voor de behandeltijd.

Prijs:

De prijs van medical taping is afhankelijk van de gebruikte hoeveelheid tape. Deze prijs komt boven de prijs welke voor de behandeling betaald wordt. 

Per gebruikte halve meter kost de tape 5,-

Medical Taping tegen hooikoorts- of menstruatieklachten € 20,-